måndag 19 november 2012

Skogspromenad.

Idag tog jag med killarna och mormor på en tur till skogen. Jag har så länge tänkt att jag vill ta med dem ut och tända en brasa och grilla korv. Vi har ett bra ställe i närheten som inte är så långt till och som ligger fint vid sjön nedanför oss. Sagt och gjort så laddade vi upp med korv och bröd, kaffe, bullar och marsmallows. Det blev riktigt lyckat och de tyckte att det var kul att stå och peta med pinnar i elden. Efter en stund dök morfar upp och det blev en himla mysig eftermiddag. Två vackra svanar gjorde oss sällskap och fick mumsa i sig det sista av korvbrödet. (hoppas de tål bröd :S)

Bägge killarna tyckte att det var lite läskigt att gå in i djupa skogen först, vilket man kan förstå, för det blir ju inte så ljust nu och i Bamsesagorna finns häxor och troll i skogen. Men det gick bra och efter en liten, liten stund hade de glömt sin oro.

På vägen dit gick vi förbi en ruin från en gammal torparbostad som killarna blev jätteintresserade av. Där var det spännande att gå runt och kika och klättra. Som vanligt med barn är det enkla det roligaste och det som sätter igång fantasin bäst.

Nu sitter vi i mjukiskläder och kollar Bompa innan kvällsbad och nattsaga.

Ha en fin kväll vänner!

Kram





1 kommentar: