lördag 25 augusti 2012

Astrid Lindgrens värld

Idag har vi gjort Astrid Lindgrens värld. Vi, alla andra och ungefär en miljon getingar. Själva parken är ju jättefin och välgjord och uppträdandena var otroligt bra med musik, dans och teater. Vi såg Emil när han fastnade i soppskålen, Pippi på äventyr med piraterna och en kortare föreställning i Mattisborgen. (Ståpäls när de sjunger Ronjasången i kör)
Killarna tyckte det var toppen, men Oliver blev lite rädd för piraterna.
Sen åt vi pannkaksbuffe med Pippi, Tommy och Annika bredvid oss och tusen hysteriska getingar (och en nästan lika hysterisk mamma, HATAR getingar..) Sen öste regnet ner och vi gav upp och åkte hem.

Jag tyckte det var bra, men DYRT och trångt. Jag kan tycka det är synd att det är så dyrt, för många familjer har säkert inte råd. Det är ju en ganska saftig entréavgift, parkering å mat och sånt.

Jag slogs ändå av vilken fantastisk sagoskatt Astrid har gett oss. Något att vara stolta över och bevara i framtiden.. Och jag älskar hennes sagospråk. Vi lyssnade lite på Pippi på vägen dit för att 'komma i stämning' och hon var fantastisk på att beskriva.

Killarna är i alla fall nöjda och trötta och nu blir det middag och lördagsmys hos svärisarna.

Hoppas ni har en toppenlördag.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar