tisdag 24 januari 2012

Mellanmänsklighet

Mellanmänskliga relationer. Tänk vad detta fenomen har betydelse i våra liv. Nästan allt vi gör, säger och känner bygger på detta sköra band. Det gör oss starka, svaga, sårbara, beroende och medför så mycket glädje och kärlek men också lidande. Vi blir små eller starka i förhållande till andra, våra liv styrs och påverkas dagligen genom våra relationer.
Vi använder det för att få makt över andra och får oss kanske att känna oss bättre när vi spelar med egna och andras känslor.

Det är få saker i livet som har makten att påverka oss så mycket som vår känslomässiga relationen till andra, positivt och negativt. Familj, vänner och folk vi inte känner. Alla har vi osynliga, känslomässiga band oss emellan.

Vi har makten att påverka andras liv på gott och ont och vi måste använda denna makt med försiktighet.

Jag ser en man på jobbet, en tuff kille. Inte mycket rår på honom i vanliga fall, utom just det ovanstående. Jag ser en knäckt man. En som förlorat hoppet och fotfästet, en man som nu blivit ett tomt skal då hans ex vänder sonen emot honom och därmed lämnar honom utanför. I kylan, utan någonting.

Vi har makten, därför måste vi ta hand om varandra.

Ha en fin tisdag!





Stockholm, Tisdagen den 24 januari 2012.

1 kommentar:

  1. Usch vad sorgligt! Man vill ju bara ge honom en kram!

    Sis

    SvaraRadera