söndag 4 mars 2012

Sunny sunday..

Ja, men det blev ju bra tillslut. Sol å så. Trodde inte riktigt det när jag vaknade upp till det här:





Supertaggig rimfrost täckte allt i sin väg. Sen kom solen  och små tussar av taggig snö åkte fjäderlätt ner mot marken och smälte. 

1-0 våren!!

Idag blev det en riktig lazy sunday. 

Till lunch: LCHF, biff och sallad...


Eftermiddagsfikat intogs utomhus, i strålande, värmande solsken på mammas och pappas altan.

Äntligen!!

Det serverades en antydan till kaffe (sorry pappa, men café Americano -nä.. not my cup of coffe.. ;) fullkornspepparkakor som killarna älskar och varsin tetra apelsinmer. 
Sen lekte killarna ute en lååång stund. Hos mormor och morfar får de go bananas. Igår och idag har de spelat trummor med pinnar på skottkärror, zinkkrukor och plasthinkar. Toppen tycker killarna.. Hispañola tycker jag .. 

Det är inte så noga där, hos mormor och morfar, och det är skönt för dem. Där hittas det alltid  på något kul; ett bygge eller en tur med kidsen i skottkärran, eller något vattenprojekt som slutar med två dyngsura killar, ofta utan extrakläder..


Det är inte så noga, som sagt. Hemma ser man ofta tyvärr först på konsekvenserna av allt för vilda lekar, och inser hur mycket jobb det blir att tvätta, städa upp o s v vilket tar död lite på den spontana kreativiteten. Tråkigt egentligen, men tyvärr räcker varken tid eller ork till att ständigt plocka, städa, fixa, röja tillsammans med allt annat som "måste" göras. Var det den insikten som gjorde en vuxen, eller var det när man blivit vuxen man insåg?


Nu blir det bad för killarna och soffhäng..

Hoppas ni haft en fin dag i solen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar