måndag 19 september 2011

...Nice..


Nice är mitt ställe på jorden där jag trivs som bäst. Nice är för mig god mat, gott vin, vackra vyer, härliga människor, shopping och framför allt avkoppling. 

När jag kommer ner dit känns det som semester på "riktigt". Inga måsten, bara göra det som känns bäst där och då. Har ni något sådant ställe?


En av de bästa sakerna med Nice är den långa härliga stranden, "Promenade des Anglais" där folk flanerar, cyklar, kör inlines eller bara sitter och tittar ut över det oändliga havet.



När vi är där brukar vi passa på att handla upp oss på de lokala delikatesserna som viner och olivolja och annat härligt som produceras i regionen tillexempel olivtvålar. Perfekta "gå-bort-presenter"..





När vi haft bil har vi åkt upp mot bergen och Provence, man förstår varför så många svenskar vill ha hus där. Miljön är fantastisk!!

En vy från Provence..



I de små bergsbyarna som ligger strax norr om Nice är det härligt att strosa runt och njuta av konst, miljön och goda crêpes.



Här på hemmaplan i höstrusket är det skönt att drömma sig bort. Idag har det varit spöregn och grått, så en tur bland semesterbilderna får stå för dagens energi-boost.

Efter dagis ville killarna pyssla, så vi har målat, klippt och klistrat och nu är det läggdags för de små...

Ha en härlig måndagskväll!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar