söndag 30 oktober 2011

...jobbhelg...



Hallå!

Det blir lite "random" med inläggen när man jobbar hela tiden.. Trist, för man kan aldrig ha för mycket fritid känns det som, när man har ett heltidsjobb, och säkert tvärt om om man inte har något jobb..

Idag åker svärisarna hem och lämner en tomhet efter sig. De är verkligen bra och härliga människor och man känner sig liksom trygg i deras närhet.
Men nu dröjer det inte lika länge till nästa gång, för vi kommer förhoppningsvis åka ner i början på december och alla killar en gång innan dess.
Åh, vad de har uppskattat att ha farmor och farfar hemma!!
  
Älskade Ludde. Han är verkligen en liten fundersam kille. Han och farfar kom tydligen ihop sig lite igår när farfar hjälpte oss att sätta upp ett element i sovrummet. Han var tvungen att rita på väggen för att markera var han skulle borra. Ludde gjorde likadant eftersom han också vill göra som farfar och då hade farfar sagt till honom att man inte får göra så, två gånger. (Farfar förklarade naturligtvis varför HAN ritat på väggen) Det tog hårt på Ludde, som inte ville prata med honom på resten av kvällen.

Imorse hade Ludde kommit fram till farfar och pratat om det som hände igår, att han förstod att han inte fick rita på väggen och varför och så vidare. 

Så evinnerligt gulligt, jag blir alldeles tårögd och stolt!! Fina, fina Ludde som är så modig och duktig att prata ut om det som gick fel igår och som han säkert gått och klurat på sen dess (och mått lite dåligt över säkert..) Älskade barn! Jag säger det igen - det är otroligt vad kompetenta barn är!

Min stora farhåga är att jag skall missa alla dessa klokheter och saker de går och bär på, så att de känner sig missförstådda eller inte sedda. 
Att man som stressad förälder inte lyckas läsa sina barn och det som de förmedlar. Jag är så himla glad att Ludde vågade ta upp det som gått snett igår mad farfar, att det någonstans tyder på att han känner sig trygg nog att ta upp känsliga saker och inte vill ha obearbetade konflikter liggandes.

Om det är någon som har liknande erfarenheter, dela gärna med er..





1 kommentar:

  1. Hej Helena!

    Barn är så kloka. Ofta mycket klokare än vad vi vuxna är. I deras värld är saker och ting inte så komplicerade utan mer raka rör. Det är ju vi vuxna som har en tendens att röra till saker och ting.

    Vad bra att Ludde och farfar kunde reda ut saker och ting innan de åkte hem. Och vad klokt av honom att ta in, fundera och kunna ta upp diskussionen dagen efter. Klok liten kille ni har!

    Jag kan förstå din rädsla över att missa eller feltolka stunder som dessa men jag är helt övertygad om att du är en fantastisk mamma och gör så gott du kan. Mer kan man inte begära. Och trötta och stressade blir vi alla emellanåt, även barn, och då det lätt kan bli fel. Men att kunna reda ut saker och ting efteråt är en styrka. Både hos barn och vuxna. Och ni har en klok liten kille som säkert skulle påpeka för dig om du missar nåt, eller vad tror du? ;) Och Luddes trygghet visar ju att ni har gjort saker och ting rätt. Så sträck på dig och var stolt Helena.

    Sköt om dig och ha en fin vecka!

    Kram Lotta

    SvaraRadera